De nieuwe Mitsubishi GT-PHEV concept, de SUV van de toekomst

14 okt Mitsubishi GT-PHEV Concept

Mitsubishi GT-PHEV Concept, de SUV van de toekomst

mitsubishi-gt-phev-concept-voorkant          Mitsubishi GT-PHEV concept volgens de nieuwe designstrategie

De Mitsubishi GT-PHEV concept beleeft zijn wereldpremière tijdens de Autosalon van Parijs met de toekomstige designtaal en de volgende generatie plug-in hybride aandrijflijn. Deze nieuwe Mitsubishi is ontworpen volgens de nieuwe designstrategie ‘Form follows Function’.

Nieuw design

De nieuwe designstrategie ‘Form follows Function’ is te herkennen aan het krachtige ontwerp met scherpe lijnen, een indrukwekkende voorzijde en een ‘zwevend’ dak geven de SUV een zowel robuuste als dynamische uitstraling. Ook de scherp gesneden dagrijverlichting , de verticaal gesplitste koplampen en de achterlichten over de volle breedte van de auto benadrukken de avontuurlijke uitstraling.

Interieur

Ook het interieur is vernieuwend en zeer ruim, waarin de horizontale lay-out van het dashboard, de verchroomde bedieningselementen en het veelvuldig toegepaste leder in zwart en donkerrood een hoofdrol spelen.

Het interieur van de nieuwe GT-PHEV concept volgens de nieuwe designstrategie          Het nieuwe interieur design van de GT-PHEV concept

Nieuwe aandrijflijn

De nieuwe GT-PHEV Concept is uitgerust met een nieuwe plug-in hybride aandrijflijn. De nieuwe aandrijflijn bestaat uit een Triple-Motor lay-out en een batterijpakket met een grotere energiedichtheid. De GT-PHEV is voorzien van een 2,5 liter benzinemotor, die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in een PHEV.

De puur elektrische actieradius van de GT-PHEV Concept is in theorie 120 kilometer en de totale actieradius is 1.200 kilometer. Hiermee staat de GT-PHEV aan de top van het plug-in hybride segment.

Technologie

De GT-PHEV toont ook de nieuwste innovatie op het gebied van connected car-technologie. Het energieverbruik van de motoren wordt afgestemd op de real-time informatie over het weer, de temperatuur, de route en de omstandigheden onderweg bij het instellen van de bestemming in het geïntegreerde navigatiesysteem.